Evlenme gibi boşanma da hukuksal bir olaydır. Bu bakımdan boşanma fiilinin yasal olarak gerçekleştirilmesi için mutlaka mahkeme huzuruna çıkmak ve boşanmaya sebep delilleri birer birer mahkeme heyetine sunmak gerekir. Aksi halde delil yetersizliğinden ötürü boşanmaya karar vermek mümkün olmayacaktır. Bu yüzden boşanmak isteyen taraf hangi taraf ise mutlaka elindeki delillerle boşanmak istediğini belirtmesi gerekmektedir. Bunun aksi durumunda ise dava düşecektir.
Firmamız yasal danışmanlık hizmeti vererek çiftlerin boşanma davalarına ilişkin olarak delil toplama hizmeti vermektedir. Böylelikle boşanmaya sebebiyet veren delillerin(collecting evidence for divorce proceedings) tamamen alanında uzman hukukçular tarafından toplanarak mahkeme heyetine sunulması yasal bir işlem olma özelliğini taşımaktadır.
Türk Medeni Kanununa Göre Boşanma
Türk Medeni Kanunu 01.01.2002 tarihli yürürlüğe giren Aile Hukuku alanındaki düzenleme ile boşanmaya sebep olan 6 neden sıralamıştır. Bu nedenlerin gerçekleşmesi durumunda mahkemenin çiftlerin tek celsede boşanmasına karar verdiğini görmemiz mümkün olacaktır. Bu özellikler dikkate alınarak boşanmaya götüren bu sebepleri şu şekilde sıralamak mümkün:
1. Zina veya aldatma
2. Şiddetli geçimsizlik, onur kırıcı yaşam biçimi
3. Haysiyetsiz hayat sürme
4. Terk etme
5. Akıl hastalığı
6. Evlilik birliğinin bozulması gibi durumlarda mahkeme, boşanma davası isteminde bulunan ve elinde yeterli delil bulunan kişinin eşinden boşanmasına karar verir. Bütün bu hukuki süreçlere yönelik olarak firmamız yasal danışmanlık hizmeti vererek her açıdan boşanma sürecinde mahkemenin istediği delillerin birer birer toplanması mümkün kılınmaktadır. Böylelikle her açıdan adaletli bir yargı sürecinin gerçekleştirilmesi de olanaklı hale gelecektir.
Zina veya Aldatma
Türk Medeni Kanununun 161. maddesinde eşlerden birisinin zina etmesi ya da aldatması durumunda bu boşanma sebebi olarak tek başına yeterli bir delil olarak gösterilmektedir. Madde aynen şunu demektedir: "Eşlerden biri zina ederse diğer eş boşanma davası açabilir" denilerek aslında çok net bir şekilde ortaya konmuştur.
Hayata Kast ve Onur Kırıcı Yaşam Biçimi
Yine Türk Medeni Kanununun 162. maddesinde "Eşlerden biri diğeri tarafından hayatına kastedilmesi ya da kendisine kötü davranılması veya onur kırıcı davranışta bulunulması sebebiyle boşanma davası açabilir" denilmektedir.
Haysiyetsiz Hayat Sürme
Türk Medeni Kanunu madde 163'te yine boşanmaya götüren bir başka nedeni sıralamıştır. Der ki: "Eşlerden biri küçük düşürücü bir suç işler ya da haysiyetsiz bir yaşam sürerse diğeri kendisine boşanma davası açabilir" denilmektedir.
Terk Etme
Eşlerden birisinin diğerini terk etmesi Aile Hukukuna göre tamamen boşanma nedenidir. Bu da kesin delil olarak zina etme ve bunu suç üstü yakalamayla aynı derecede eş değer olarak görülmektedir. İşte bu durum dikkate alınacak olunursa her anlamda madde 164'te şunlar belirtilmektedir:
"Eşlerden biri evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla terk ettiği takdirde ayrılık en az 6 ay sürmüş ve hakim tarafından ihtar sonuçsuz kalmış ise terk edilen eş boşanma davası açabilir" denmektedir. Ancak burada görüldüğü gibi terk etmenin en az 6 ay gerçekleşmesi ve hakimin terk eden eşi uyarması buna karşı yine dönmezse boşanma davası açılabileceği belirtilmektedir.
Akıl Hastalığı
Madde 165'te der ki :"Eşlerden biri akıl hastası olup da bu yüzden ortak hayat diğer eş için çekilmez hale gelmişse hastalığın resmi sağlık kurulu raporuyla tespit edilmek koşuluyla boşanma davası açılabilir" deniyor.
Evlilik Birliğinin Temelden Sarsılması
Son olarak TMK 166. maddesinde : "Evlilik birliği ortak hayatı sürdüremeyecek biçimde temelinden sarsılmış ise eşlerden biri boşanma davası açabilir" denerek evlilik birliğinin sarsılması ve bozulması durumunun da boşanma sebebi sayılacağına karar verilmektedir.
Saygılarımızla İzmir Dedektiflik A.Ş.
İzmirdedektiflik.com içeriğinde yayınlanan Özel Dedektiflik bilgileri Bilal KARTAL tarafından yazılmıştır. Bu yazıların tüm telif hakları İzmir Dedektiflik Hizmetleri A.Ş ye aittir. Tüm yazı ve içerikler aidiyet tescili bakımından elektronik imzalı zaman damgası ile mühürlenmiştir. Sitemizdeki yazı ve içeriklerin yazılı izin alınmadan bir kısmı veya tamamı kopyalanarak başka web sitesi, yazılı ve görsel yayın organlarında yayınlanması durumda FSEK kapsamında işlem yapılarak her türlü yasal haklarımızı kullanarak 5846 Kanun numaralı FiKiR VE SANAT ESERLERİ KANUNU ile TÜRK CEZA KANUNU İLGİLİ MADDELERİ UYARINCA hukuki ve cezai yasal işlemler başlatılacaktır. Ayrıca tüm site içeriğinde bulunmakta olan Özel Dedektiflik bilgileri uluslararası DMCA fikir hakları sistemi ile korunmakta olup, web sitemizde yayınlanan makaleleri izinsiz olarak kısmen veya tamamen alıntı yapan değiştirerek yayınlayan tüm web sitelerini Google ve benzeri arama motorları sıralama listelerinden süresiz olarak kaldırmaktadır. Diğer kanun maddeleri hukuki makaleler, dilekçeler, hukuki içerik ve bilgiler Sayın avukatların göndermiş olduğu paylaşımlardan, baro dergilerinden, kanun kitaplarından ve hukuki yayın yapan web sitelerinden alınarak okurlarımızla paylaşılan bilgilerdir. Bu bilgilerin sahiplerinden izinsiz olarak kullanılmasıda yasal sorunlarla karşılaşmanıza neden olabilir. Saygılarımızla.