2016 yılına ait Türkiye istatistik Kurumu( TÜİK ) verilerine göre ülkemizde bulunan nüfusun, yüzde 16.4'ü genç nüfustur. Aynı verilere göre ülke genelinde ki gençlerin nüfusu 12 milyon 899 bin 667 kişiden oluşuyor. Bu oranın da yüzde 77'sinin internet ve sosyal medya kullanıcısı olduğu tahmin edilmektedir. Sürekli olarak gelişen teknoloji kulananların etkisi daha çok iletişim alanında yaşanmaktadır. İnternetin sağladığı imkanlar sonucu tanışmak ve birbirleri ile iletişim kurmak isteyen pek çok kişi artık birbirleri ile etkileşim sağlamaktadır. Gençlerin çok büyük bir oranı internet ortamında yer alan iletişim imkanlarından yararlanmaktadır. İlköğretim çağında bulunan çocukların bile interneti çok fazla miktarlarda kullandıkları görülmektedir.
İnternet ve Sosyal Medya Kullanımında İlk Beş Ülke Arasındayız
Akıllı cep telefonları her yerde internete bağlı olmayı kolaylaştırdığı için, gençleri sosyal sitelere adeta bağımlı hale getirmektedir. İnternette gençleri takip etmek neredeyse imkansız bir durumdur. Sosyal paylaşım platformları sayesinde internet ağlarını kullanmak üzere sürekli internete bağlı olan ve internet ortamını iletişim amaçlı olarak da kullanan çok önemli genç bir yüzde vardır. Ülkemiz sosyal ağları kullanma sıklığı açısından dünyada ilk 5 ülke arasında yeralmaktadır. İnternetin kullanımı; araştırma yapma, kitap okuma, çeşitli fikirlerin ortaya atılması adına ilham verici fikirler toplayabilmek amaçlı olmasından daha ziyade çoğunlukla sosyal ağlarda zaman geçirilen ve yeni arkadaşlıklar kurmak için kullanılan bir vasıtadır. Eğer bu durumdan ebeveyn olarak sizler de rahatsızlık duyuyorsanız, çocuğunuzun internette vakti nasıl geçirdiğine hakim olup, mutlaka takip etmelisiniz.
Çocuğunuz İnternette Kimler İle Ne Konuşuyor Olabilir?
Çocuğunuz internette kimlerle sohbetettiği, ne amaçla onlarla iletişim kurduğu ve bu tanımadığı kişilerin onlarla hangi nedenle konuştuklarını araştırmak isteyebilirsiniz. Çocuklar ergenlik döneminde ve ya ergenlik dönemi öncesi olan 14-15 yaşlarına doğru kendileri için örnek olabilecek kişileri ararlar, ayırca başkalarının onlara zarar verebileceğini farkına varmazlar. Bu yaşlar da tavsiye vermekten ziyade arkadaş gibi sohbet etmeli, onların düşüncelerini samimiyetle açıklamalarına fırsat vermelidir. Fazla öfke patlamalarının yaşanabileceği bu dönem de aşırı dikkat etmek gereklidir. Bu yaşlarda birçocuğa sahip iseniz karşılaşabileceğiniz muhtemel sıkıntılar da bulunabilir. Çocuğunuzu denetim altına almak isterken koruma içgüdünüzü terse yönlendirip kendinizden soğutabilirsiniz. Ayrıca dışarda ki kötülüklerden uzaklaştırma düşüncesiyle, çocuğunuzu evde internet başında takip etmeden bırakmak gibi bir hatanız olabilir. Her iki seçenek sonunda istenmeyen sıkıntılar olabilir.Bu sıkıntıları yaşamamak için ve bu olumsuz tabloları hayatınızda görmemek için, uzman bir dedektiflik firmasından yardım almak sizin için çok doğru bir tercih olacaktır.
İzmir Dedektiflik Olarak Çocuklarınızı Tehlikelerden Korumaya Çalışıyoruz
İzmir Dedektiflik firması olarak çocuğunuzun internette neler yaptığını, kimler ile arkadaşlık kurduğunu, hangi internet sitelerine girip çıktığını, kötü alışkanlıklar kazanıp kazanmadığını, okula gitmek için evden çıktığında kimlerle nerede bulunduğunu düzenli bir şekilde raporlarla size sunuyoruz. Profesyonel ekibimiz size bu raporları dilediğiniz an vererek, size 7/24 destek olacaktır. Çocuklarınızın okuldan çıktıktan sonra kimlerle birlikte olduğunu, sigara vb. Başka zararlı alışkanlıkları olup olmadığını, arkadaşları ile neler yaptığını ve buna benzer öğrenci takip sorularınızı uzman kadromuz içindeki psikolog personelimiz ile beraber inceleyip sonuçları size rapor olarak sunuyoruz. Eğer bu konuda size destek olacak uzman danışman bir kadroya ihtiyaç duyuyorsanız İzmir Dedektiflik bu konuda size süratle destek verecek profesyonel bir kadroya sahiptir.Çok geç kalmadan çocuğunuzu emin ellere teslim edip hakkında araştırma yapmamız ve size rapor olarak sunmamıza imkan verebilirsiniz.
Saygılarımızla İzmir Dedektiflik A.Ş.
İzmirdedektiflik.com içeriğinde yayınlanan Özel Dedektiflik bilgileri Bilal KARTAL tarafından yazılmıştır. Bu yazıların tüm telif hakları İzmir Dedektiflik Hizmetleri A.Ş ye aittir. Tüm yazı ve içerikler aidiyet tescili bakımından elektronik imzalı zaman damgası ile mühürlenmiştir. Sitemizdeki yazı ve içeriklerin yazılı izin alınmadan bir kısmı veya tamamı kopyalanarak başka web sitesi, yazılı ve görsel yayın organlarında yayınlanması durumda FSEK kapsamında işlem yapılarak her türlü yasal haklarımızı kullanarak 5846 Kanun numaralı FiKiR VE SANAT ESERLERİ KANUNU ile TÜRK CEZA KANUNU İLGİLİ MADDELERİ UYARINCA hukuki ve cezai yasal işlemler başlatılacaktır. Ayrıca tüm site içeriğinde bulunmakta olan Özel Dedektiflik bilgileri uluslararası DMCA fikir hakları sistemi ile korunmakta olup, web sitemizde yayınlanan makaleleri izinsiz olarak kısmen veya tamamen alıntı yapan değiştirerek yayınlayan tüm web sitelerini Google ve benzeri arama motorları sıralama listelerinden süresiz olarak kaldırmaktadır. Diğer kanun maddeleri hukuki makaleler, dilekçeler, hukuki içerik ve bilgiler Sayın avukatların göndermiş olduğu paylaşımlardan, baro dergilerinden, kanun kitaplarından ve hukuki yayın yapan web sitelerinden alınarak okurlarımızla paylaşılan bilgilerdir. Bu bilgilerin sahiplerinden izinsiz olarak kullanılmasıda yasal sorunlarla karşılaşmanıza neden olabilir. Saygılarımızla.